onsdag 7. mars 2012

Nr.254

Som dere vet,har jeg bodd i Spania endel år nå. Sånn fra og til. Trekkfugl,kalles det.Inntil i fjor,bodde jeg i sentrum av Torrevieja,men så flyttet jeg ut på "landet". Til ett stort område som heter Draem Hills. Til en liten koslig gate,hvor jeg er alene nordmann-alle de andre er engelske. Veldig hyggelige sådan. Jeg bor i nr 254.
Men gata har ikke noe navn! Altså nr 254 i en navnløs gate.For at jeg skal få posten min,så må jeg derfor ha en postboks på et senter i nærheten. Ok det. Dit kommer alt utenom fakturaen fra vannverket. Den kommer nemlig i en annen postboks med nr 254på et  samlested med flere hundre bokser.Alle bare med nummer,men uten gatenavn. Forstå det den som kan.
Men dette kan jo by på problemer,hvis man skal ha noe levert på døra. Å bruke GPS går ikke,for "dama i boksen" godtar ikke bare ett nummer (hmm). Greit for meg hvis jeg har vært borte,for jeg vet jo hvor jeg bor,og kjører rett hjem.
Men av og til når jeg er ute med gode venner i byen,og spiser en god middag,så hender det jo at jeg tar ett glass vin,og en brandy til kaffen. Og da kjører jeg jo ikke. Så da blir det taxi. Vel,jeg setter meg inn i en ledig bil,og sier:Draem HIlls 254,por favor. Og hva skjer? Jo,sjåføren starter og kjører ut av byen.Gjennom 12 gatelys,over like mange fartsdumper. Gjennom 5 rundkjøringer og enda flere fartsdumper. Og så 1 km rett opp etter siste rundkjøring. Og vet du,Helt uten å ha spurt en eneste gang,så svinger han inn i min navnløse gate,og stopper utenfor nr 254. Slå den!. Men det er jo det jeg alltid har sagt-hvis du ikke vet hvor du skal,eller har en merkelig adresse,så ta en taxi. En taxisjåfør finner alltid fram,og kjører deg dit du skal. Hvordan jeg er så sikker på det?.Ja,si det du!
CIAO!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar